Naš tim - Poliklinika Venes

Naš tim

Karlo Novačić, dr.med., specijalist radiolog, subspecijalist intervencijske radiologije

Rođen 2.3.1972g. u Zagrebu, osnovnu školu završava u Velikoj Gorici, a srednju Matematičko-informatičku (MIOC) u Zagrebu. Na Medcinskom Fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1997g. Na početku karijere radio je kao liječnik HMP u Velikoj Gorici, nakon čega je 2000g. u KB Merkur započeo specijalizaciju iz radiologije pod mentorstvom prof.dr.sci.Andrije Hebranga.

Specijalist radiolog postaje 2004g., a 2008g. postaje subspecijalist Intervencijske radiologije pod mentorstvom doc.dr.sci Vinka Vidjaka. Tijekom rada u KB Merkur bavi se dijagnostikom i liječenjem širokog spektra bolesti arterija i vena nogu i ruku, krvnih žila vrata i hepatocelularnog karcinoma. Bavi se farmako-mehaničkom trombektomijom akutne duboke venske tromboze vena nogu i ruku, rekanalizacijom i stentiranjem kroničnih okluzivnih promjena dubokih vena zdjelice (May-Thurner sindrom) te uvodi metodu embolizacije ovarijalnih vena kod liječenje sindroma zdjelične kongestije.

Tijekom edukacije boravio je 3 mjeseca na Medical Univeristy of South Carolina, aktivno i pasivno sudjelovao na brojnim stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu te stečena znanja svakodnevno primjenjuje u praksi. Endovenozno liječenje proširenih vena uči u Klinici Avelana (Slovenija), a od početka 2014g. radi u Queens and King Geroge BHR University Hospitals NHS Trust u Londonu baveći se dominantno endovaskularnim liječenjem aneurizmatske bolesti abdominalne aorte i bolesti arterija nogu te endovenoznim liječenjem proširenih vena nogu.

Krajem 2018g. vraća se u RH te nastavlja radiiti u Poliklinici Venes i na KBC-u  Zagreb.

Doc.dr.sc. Slaven Suknaić, dr.med., specijalist kirurg, subspecijalist vaskularne kirurgije

Rođen 27.05.1972.g. u Osijeku, osnovnu i srednju Matematičko-informatičku školu završio u Zagrebu, Medicinski fakultet završio 1997.g. u Zagrebu, Na istom fakultetu magistrirao 2005.g., a na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu doktorirao 2011.g. 2006.g. specijalizirao opću kirurgiju na KB Merkur, Zagreb. 2009.g. uspješno završio užu specijalizaciju (subspecijalizaciju) iz područja vaskularne kirurgije na KB Merkur. Od tada radi kao vaskularni kirurg u Centru za bolesti žila KB Merkur. Znanstveni je suradnik Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Od 2016.g. docent je na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Od 2006.g. dominantno se bavi vaskularnom patologijom (arterijskom i venskom), kako dijagnostikom tako i različitim modalitetima liječenje. Svakodnevno u kirurškoj praksi obavlja operativne zahvate na venama. Tijekom edukacije u više navrata boravi na stranim eminentnim klinikama (Washington Hospital Center, Washington DC; St. Marry’s Hospital London), te pohodi brojne stručne skupove na kojima stječe dragocijeno iskustvo. Navedena saznanja koristi u svakodnevnoj praksi.

Endovenske metode liječenja proširenih površinskih vena uči u Sloveniji (Otočec), Njemačkoj (Munchen) i Austriji (Beč).

Na početku 2019g. napušta KB Merkur i radi isključivo u Poliklinici Venes. 

Melita Sovilj, asistentica

Melita Sovilj rođena je 1988. godine u Zagrebu. Završila je Školu za medicinske sestre Vrapče 2006. godine te se iste godine zaposlila na poziciji instrumentarke u kirurškoj sali u Kliničkoj bolnici Merkur.

Kroz desetogodišnje iskustvo upoznala je rad u području vaskularne kirurgije, urologije, traumatološke kirurgije i abdominalne kirurgije. Imala je privilegiju raditi u transplantacijskom timu KB Merkur, sudjelovati u brojnim eksplantacijama i transplantacijama te je radila najboljim kirurzima.

U studenom 2015. godine počinje raditi u privatnoj Poliklinici Venes.

Mirjana Vidačić, asistentica

Mirjana Vidačić, rođena 1960. godine u Vrginmostu. Svoje školovanje završila 1979. godine u Karlovcu. Te iste godine zaposlena kao instrumentarka u kirurškoj sali Kliničke bolnice Merkur.

Kroz svoje dugogodišnje iskustvo imala privilegiju biti članica transplantacijskog tima Kliničke bolnice Merkur te se u potpunosti upoznati sa širinom kirurške prakse. Ipak, većinu svog radnog staža stekla je kao instrumentarka u vaskularnoj sali!

2016. godine počinje raditi u poliklinici Venes i do danas ostaje nezamjenjiv član našeg tima!

Nina Debelić, asistentica

Nina Debelić, rođena 1991. godine u Rijeci. Svoje školovanje završila u rujnu 2017. godine kada je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu stekla zvanje magistre sestrinstva.

Početkom 2015 godine zapošljava se na Zavodu za abdominalnu kirurgiju, na Klinici za kirurgiju, Kliničke bolnice Merkur. Kroz svoje petogodišnje iskustvo stekla mnoga znanja i vještine u kirurškoj praksi.

U listopadu 2019 godine postaje dio tima poliklinike Venes!

Podijelite na društvenim mrežama