Moderne metode liječenja - Poliklinika Venes

Moderne metode liječenja

Primjer 1 – prije/poslije 

Primjer 2 – prije/poslije 

U odnosu na klasičnu kiruršku operaciju tzv. “stripping” pri kojoj se vena fizički izvlači iz noge, modernim se metodama liječenja unutarnji sloj vena (endotel) “oštećuje” termalnim, kemijskim ili mehaničko-kemijskim sredstvima nakon čega u venama prestaje protok i organizam ih s vremenom apsorbira te se pretvaraju u vezivno tkivo. U poliklinici Venes koristimo nekoliko načina minimalno invazivnog liječenja.

Laserska ablacija (EVLA)

Laserskom se sondom isporučuje elektromagnetska energija koja zagrijava krv i oštećuje unutarnji sloj vene (endotel) te tako protok krvi u veni prestaje.


Radiofrekventna ablacija (RFA, ClosureFast)

Sonda za RF ablaciju direktno i kontrolirano zagrijava unutarnji sloj vene na 120’C i na taj je način oštećuje, a što isto dovodi do prestanka protoka u veni.


Mehaničko kemijska ablacija (MOCA) – ClariVein

Ova tehnika koristi  kombinaciju mehaničkog oštećenja unutarnjeg sloja vene brzo rotirajućom žicom i istovremenim injiciranjem sredstva za sklerozaciju. Ne zahtijeva dodatnu anesteziju osim lokalne.  

Ablacija cijanoakrilatnim ljepilom – VenaSeal

Kod ove metode vena se zatvara posebnim medicinskim cijanoakrilatnim ljepilom koje se isporučuje u lumen vene putem katetera i uz kontrolu ultrazvuka.


Ultrazvukom vođena sklerozacija pjenom – UGFS

Sredstvo za sklerozaciju u obliku pjene injicira se u lumen vene pod ultrazvučnom kontrolom, a rezultira u oštećenju unutarnjeg sloja vene i njenim zatvaranjem.


Transluminalna okluzija perforatora – TRLOP

Laserska ili sonda za RF ablaciju se pod kontrolom ultrazvuka uvodi u oštećen venski perforator koji se nakon injiciranja dodatne tumescentne anestezije zatvara korištenjem termalne energije. 


Okluzija perforatora cijanoakrilatnim ljepilom (CAPE – cyanoacrilate adhesive perforator embolisation).

Podijelite na društvenim mrežama